Vandaag gaat het over dinsdag.

Dinsdag is de meest doordeweekse dag van de week. Schitterend woord – doordeweeks – maar dinsdag zelf is niks bijzonders. Woensdag wel. Woensdag is op de helft. Twee ervoor, twee erna. En dan weekend! Maar dinsdag is geen begin van de week en biedt geen zicht op het eind. Dinsdag is gewoon opstaan, werken, leren en naar bed gaan. ‘If it’s Tuesday, this must be Denmark’, is eigenlijk de meest opmerkelijke referentie aan de dinsdag die ik ken. De uitspraak slaat op Amerikaanse en Aziatische toeristen die op racetocht door Europa geen benul hebben waar ze zijn als ze niet in het reisprogramma hebben gekeken. Hey Tuesday, hey Kopenhagen! Maar dat had in plaats van dinsdag net zo goed woensdag of welke andere dag van de week kunnen zijn. Even kijken. Ben ik niet destijds getrouwd op een dinsdag? Nee, zie je wel, woensdag. En geboren? Nope. Donderdag.