Vandaag gaat het over koffer.

Ik heb overgewicht. Omdat ik zo oorzaakloos moe was de laatste tijd, werd mijn gezondheid een gewichtige kwestie. Na bloed, darmen, longen, nieren, lever, milt en hart bleven een stuk of twaalf kilo’s teveel voor mijn lengte en leeftijd als voornaamste moemakende mogelijkheid over. ‘U heeft een lijf als een Porsche maar de staat van een Poolse vrachtwagen,’ zei de arts om de scepsis in mijn ogen over het effect van ‘een paar kilootjes teveel’ te bestrijden. Toen die straattaal niet hielp, werd een truc van stal gehaald. Op mijn slaapkamer staat nu een handkoffer met twaalf kilo aan boeken. Ik heb die twee etages omhoog getild. Wat een gewicht! Ik kwam hijgend maar overtuigd boven. Dat loeizware kreng sjouw ik dus elke dag met me mee. Weg ermee! Elke maand ga ik een keer op de weegschaal, kilo eraf, boek van een kilo eruit. En over een jaar slank en fit op vakantie. Met een koffer vol boeken om te lezen.