Vandaag gaat het over gekkigheid.

Er komt een campagne tegen het fotograferen en filmen van ongelukken. Het moet toch niet gekker worden. Van wie? Van het Rode Kruis. Ik dacht altijd: Jemen, Sulawesi, Syrie, ja, natuurlijk. Maar nee, de A1 behoort nu ook tot hun werkterrein. Volgens mij is het een fake-campagne. Louter bedoeld om aandacht te trekken van donateurs. Natuurlijk is het vreselijk, dat filmen van andermans leed. Dat vinden we (bijna) allemaal. Maar juist daarom. De zieke thrill seekers zijn echt niet te stuiten met een slogan. En zeker niet als het Rode Kruis roept: weet u wat de automobilist beter kan doen dan foto’s nemen: 112 bellen of eerste hulp verlenen! Radio en TV trappen er in en geven het door alsof het belangrijk is wat ze daar zeggen, alsof het deskundig is. Alsof het gaat helpen! Jan, kwam jij nog langs dat ongeluk met vier zwaar gewonden? Ja, hoezo? Ik heb op m’n Instagrammetje anders geen foto's van je gezien. Klopt. Sorry, maar mag niet meer van het Rode Kruis. Ik heb 112 gebeld. Bezet!