Vandaag gaat het over kleding.

Vorige week was het ineens hoog tijd om qua kleding uit de kast te komen. Zomerkleren eruit, winterkleren erin. Elke keer weer is het leuk om te zien dat je, he, die broek nog had en tjee, die lekkere blauwe trui. Maar waar is dat comfortabele groene vest gebleven? Jij kijkt je vrouw aan en zij kijkt uitdagend terug. ‘Weggedaan. Kon echt niet meer. Weet je wel hoe oud dat ding was? Hing als een vaatdoek om je lijf.’ Ze zegt nog net niet: om je buik. Even ben je pissed, maar dat gaat gauw over, want de majeure ontdekking van de wintertijd is dat je als oudere aardbewoner beter in een koud dan in een warm klimaat kan leven. In Zuid-Spanje kun je zien wat een korte broek met t-shirt doet voor het aanzien van de gemiddelde pensionado. Hier loop je er in vergelijking in je dikke lange broek met overhemd en trui ineens weer als het heertje bij. Zeker als je vrouw zo af en toe ingrijpt.