Vandaag gaat het over nacht.

We willen alles veranderen, honderd jaar oud worden, liefst onsterfelijk, we willen wonen op Mars en reizen naar Venus. Maar op een of andere manier accepteren we dat na elke levenslustige dag de nacht komt, aanvaarden we dat die mooie, gekke aarde van ons niet alleen met 107.000 kilometer per uur door de ruimte raast maar ook nog eens om z’n as draaiend elke 12 uur z’n kont naar de zon keert. En niemand zegt: stop dat gedraai, hé Nobelprijswinnaars, vind iets uit, doe daar wat aan, we willen de hele dag dag. Nee, op de nachtwerkers en nachtbrakers na gaan we elke nacht gewoon zoet slapen. En troosten we ons met de gedachte: is goed voor onszelf, goed voor ons liefdesleven en goed voor het milieu. Zelf fungeer ik sinds enige tijd onvrijwillig als nachtwaker en probeer ik me te troosten met thought streams als hierboven. Voor jullie zeg ik: slaap lekker.