Vandaag gaat het over plastic.

Een mens merkt het zelf: sinds we afval scheiden zien we onder onze handen hoe schrikwekkend veel plastic we gebruiken. En krijg dat maar eens substantieel minder. Naar Albert Heijn wandelde ik altijd het liefst met de plastic draagtas opgepropt - en dus onzichtbaar - in m’n jaszak. Liep ik op de terugweg natuurlijk alsnog voor joker, maar a la. Nu gaan de boodschappen in een grote, stevige stoffen tas en loop ik twee keer voor tante K. Heen en terug. Allemaal voor het milieu. Vorig weekend hebben we met onze kleindochter koekjes gebakken. Het deeg ging in plastic letters en cijfers die AH al weken gratis uitdeelt aan de kassa. Mijn hemel! Een zak vol van die troep die hoogstwaarschijnlijk maar 1 of 2 keer wordt gebruikt. En weg maar weer. Opgeruimd staat netjes. Richting oceaan. Voer voor Boyan Slat, als het hem lukt. Ik zeg het niet gauw want het heeft geen zin, maar dit moest verboden worden. Dan nog liever moestuintjes