Vandaag gaat het over gal.

Afgelopen zondag, die heerlijke, onverwachte, laatzomerse vrije dag, kwamen de gezinnen massaal naar strand en duinen. Logisch. Kwamen de zondagsgangers na de files aan in het Bloemendaalse bij een brede kant van de duinweg met heel, heel ver weg een bord dat je er niet mocht staan en ja hoor, daar waren de gemeentelijke handhavers er als de kippen bij om met hun 64 euro bonnetjes ex administratiekosten het plezier van onwetende opa’s en oma’s met kleinkinderen te bederven. Geen ijsje, jongens, het geld gaat naar de gemeente. En ook was daar een vrouw die op haar phone bij Parkmobile aantoonbaar per ongeluk het kenteken van haar eigen auto had ingedrukt, in plaats van die van haar man. Met veel charme en humor probeerde ze de handhavers - drie man, alsof het niets kost - te verleiden even niet te handhaven. Jammer dan. De mannen mogen niks. Zo is het systeem. Sorry, mevrouwtje, u kunt een bezwaarschrift indienen. Bij deze doe ik het voor haar. Bezwaar maken tegen een overheid die burgers systematisch tegen zich opzet. Omdat ze vergeet dat bekeuren moet, maar niet altijd. Omdat ze het ouderwetse maar o zo belangrijke ‘oogje dicht knijpen’ heeft weg gesystematiseerd. En zo ging de zon toch nog bedroefd onder achter de blonde Hollandse duinen.