Vandaag gaat het over blaadjes.

Ik woon in een lommerrijke buurt. Lommer is een mooie oud-Hollandse aanduiding voor blaadjes. Blaadjes vallen. Elk jaar weer. En op een of andere manier willen nette Nederlanders wel blaadjes, maar niet op de grond. Herinnert ze teveel aan hun eigen sterfelijkheid. Wat te doen? We blazen ze weg! Waarmee? Met een zo goedkoop mogelijke blazer van de Gamma of de Karwei. Tegen de teringherrie krijgen we er in de reclame gratis een oorbeschermer bij. Ja, de kopers wel. Maar de buren niet. En de overburen ook niet. Sterker nog: de hele buurt niet. Maandag Blazer 1. Dinsdag Blazer 2. Woensdag Blazer 3. En zo verder. Zeker ook op zaterdag (Klusdag) en als het even tegenzit ook op zondag (doordeweeks geen tijd). In Beverly Hills heeft een man in pure razernij met een kop vol lawaai de buurman van z’n blazer geschoten. Dood! Maar wat moeten we dan? Neem een elektrische. Ja, lekker zeg, die is duurder. En die zit aan een lastig draadje. Klopt. Maar het scheelt lawaai. En doden. Dus misschien is dit een idee: sla een kratje bier in, zet de buurt er op een mooie herfstavond omheen, wijs op de blaadjes die nog aan de bomen zitten en maak een afspraak: wij willen rust, wij gaan elektrisch! Of nog beter: allemaal terug aan de hark.