Vandaag gaat het over toerisme.

Komen er straks per jaar 29 miljoen toeristen naar ons land, zeggen ze. Moeten we gaan verdelen. Richting Noord Noord-Holland, Friesland, Groningen. Gaat niet lukken. Geeft niet, voor nu klinkt het leuk. Maar wacht eens even?! Gisteren moesten we nog veel meer CO2 minder gaan doen dan we dachten, eergisteren moesten we allemaal op de fiets, vorige week hoopten we dat er snel snelle accu’s komen zodat we allemaal met gemiddeld 30 kilometer per uur in de file elektrisch kunnen, vorige maand werden de eerste energie neutrale wijken opgeleverd. Zelfs Tata Steel wil staal zonder kolen gaan maken. Zelfs Schiphol liet een foto zien van een droom, een elektrisch vliegtuig. Kortom, hoezo die 29 miljoen toeristen hier aan komen vliegen? Hoezo wij met z’n allen eeuwig maar door naar verre landen? Moet niet alles op de schop? Moet niet alles anders dan we willen, denken, programmeren? Opdat ons dierbaar nageslacht niet op zeker omkomt in de woedende golven? Zie vandaag Sulawesi. Zie morgen Florida.