Vandaag gaat het over tent.

We zien het dezer dagen weer in Sulawesi, een mens wil onder dak. Hoe ellendig de omstandigheden ook zijn en al is het maar een stuk landbouwplastic, een plek onder de hemel is niet genoeg. We willen beschermd zijn, afgezonderd, eigen, dit is van mij, wees welkom, maar alleen als ik het zeg. De ANWB vaart wel bij dat oergevoel, net als de camping en de caravan- en camperbouwer. Hoe verder van Sulawesi, hoe luxer het tijdelijk onderdak. Zelf lag ik in een benauwde tent in de woestijn van Australië, vlakbij Ayers Rock. Slapeloos van de macht van de ervaring trok ik midden in de nacht mijn brits naar buiten en lag daar, open en bloot, met alleen de lauwe wind in mijn oren en op mijn huid, onder een oneindig paarsblauw uitspansel, met m’n gezicht gedraaid naar een aardegrote zilveren maan vlak boven een uitgestrektheid van zacht glinsterend zand. Over geluk gesproken.