Vandaag gaat het over slingers.

Mijn zusje was jarig. En afwezig. Mede vanwege de ongebreidelde gastvrijheid die we levenslang van haar hebben genoten, besloten we op eigen initiatief om haar verjaardag, zodra ze terug was van vakantie, extra feestelijk te vieren. Bij verrassing uiteraard. Ze belde aan, de deur ging open en, surprise!, daar stonden we, veertig man sterk, familie en vrienden, Happy Birthday darling! Zagen we tranen? Toespraakjes, bloemen, taart, Lang zal ze Leven. Ik stond voor de troepen en zag hoe wij, veertig egohappende, doelstellingen najagende, oververhitte appers en zappers van onze moderniteit, hier op een zondagmiddag luidkeels genietend stonden te zingen. Net als in honderden, misschien wel duizenden andere huiskamers in het land. Hieperdehiep…hoera!! Het kan dus nog. Dat wat was, is nog altijd, gaat niet weg. Slingers.