Vandaag gaat het over naakt.

Een van de zegeningen van vakantie in een warm land is naaktheid. Naakt zwemmen (als er niemand anders is), naakt van het bed naar de keuken voor thee, naakt doelloos door het huis lopen, elkaars verticale naaktheid weer eens bewonderen, naakt lezen op de bank in de salon, naakt dromen bij het raam met uitzicht op de overweldigende natuur. Door steeds het woord naakt bij een gewone menselijke activiteit te schrijven, merk je hoe bijzonder dat is geworden voor ons, aangeklede westerse noorderlingen. Je moet op vakantie gaan om je natuurlijke staat te hervinden, een staat die de eerste dagen even moet wennen ( voor sommigen nooit!) voordat het plezierig vanzelfsprekend wordt (maar wel altijd met een handdoekje op de stoel). Ik besef me, verstokte naturisten moeten om dit stukje hartelijk lachen. Soit!

(foto van een piramide van drie naakte mannen gecensureerd door Facebook!)