Vandaag gaat het over baantjes.

De VVD loopt leeg. Het VN -baantje dat Melkert had en Halbe moest krijgen, gaat nu naar Hennis. En Han ten Broeke, die overigens naar verluidt zijn blonde kuif ooit ook in het kapsel van Jeanine stak, stapte ook al op, zijn maatje Mark eenzaam en alleen achterlatend met zijn geliefde dividendbelasting. Zo verloor de Tweede Kamer binnen een week twee zeer ervaren leden. Is dat erg? Helemaal niet. Met een minieme meerderheid van 1 zetel kan de coalitie de eigen mening van ervaren, eigenwijze Kamerleden niet gebruiken. Handopstekers hebben ze nodig. Bedremmelde nieuwkomers, eenvoudigen van geest, die zo blij en dankbaar zijn dat ze op het blauwe leer mogen zitten, dat ze zonder vragen of dralen doen wat de partijtop ze beveelt. Elke keer weer. Vier jaar lang. Oh nee, nog drie. Leve onze democratie. Leve de volksvertegenwoordiger die zonder last naar eigen aard en inzicht stemt.