Vandaag gaat het over nachtlounge.

Slapeloos alleen in mijn logeerbed ontdek ik dat er op RTL 5 en 7 na twaalven allerlei dames in beeld verschijnen die me toelachen met hun borsten en billen en hun wijsvinger semi-verleidelijk krommen om me over te halen naar hen toe te komen. Aangezien de techniek nog niet zo ver is dat je met je lusten in een flat screen kunt kruipen, moet je dus bellen. Waar komen al die vrouwen vandaan? vraag ik me af. Ik woon al mijn hele leven in wijken en buurten maar nooit heeft een buurvrouw me verteld dat ze dit werk doet en op geen enkel feest heb ik een man in de kring horen vragen: 'Zeg George, heb jij vannacht nog aan de night phone gehangen?' Hier stuit ik op een flink taboe, want waar aanbod is moet vraag zijn. Zelf ben ik te schijterig om te bellen. Bang dat ze me hacken en ik mijn Louise voortaan elke nacht om twee uur aan de lijn krijg. 'Zeg schatje, ik dacht...'