Vandaag gaat het over wijdbeens.

Je hebt mannen die met hun benen (soms een beetje te) keurig netjes naast elkaar staan en je hebt er die ze markant ver uit elkaar planten. Ik zie dat. Misschien omdat ik zelf korte benen heb en er dus weinig wijd te zetten valt, noteer ik dat mannen die wel zo staan (en zitten!) bijna altijd testosteron bommen zijn, topsporters, voetballers met name (Ronaldo!) en dichterbij huis vooral die grote jonge Hollandse mannen van 1.90 meter plus, die in en buiten kroegen, in feestruimtes en bij barbecues in een kring staan te bieren, elkaar luidkeels bevestigend en ja, zonder uitzondering wijdbeens. Alsof hun instrument om extra ruimte vraagt, alsof hun leven op grotere hoogte extra houvast nodig heeft, meer grond om stevig op te staan, klaar voor de ratrace die de toekomst van hun vraagt. Let er maar eens op.