Vandaag gaat het over snurk.

Ik snurk. Heel irritant. Er schijnen wel een paar miljoen Nederlanders te zijn die snurken. Vooral mannen. En hard. Als het warm wordt, komen er een miljoen bij. Ze drinken veel en ze slapen slecht en kort in de hitte en daardoor verslappen de spieren, ook de tong, de grote boosdoener. Wil ik een operatie? Nee zeg. Een neusmasker dan, dat door een machine aangedreven mijn luchtwegen onder druk houdt? Ik moet er niet aan denken. Hoe kan een mens slapen met zo’n ding? Ik las dat er nu ook een tongzenuwstimulator is. Alleen het woord al. Onder je tong plaatsen ze een implantaat dat je tong schokjes geeft als die dreigt weg te zakken in je luchtweg! Zelfs mijn lieftallige, nachtenlang literatuur lezende echtgenote, is van mening dat deze martelgangen te ver gaan. Dan maar een alcoholvrij biertje.