Vandaag gaat het over droog.

Heerlijk, dat droge. Hoe gezegend is een land dat sinds mensenheugenis heeft moeten strijden tegen het water – ‘Ik ga onder maar kom boven’ -, dat nog onlangs vele miljarden heeft uitgetrokken om de dijken te verhogen en dat duizend verschillende woorden en uitdrukkingen heeft voor regen (nog meer dan de Eskimo’s voor sneeuw), hoe gezegend zijn we dat we deze zomer de kaplaarzen en paraplu’s in de vergeethoek hebben kunnen zetten en het bij de kapper, de bakker en de slager alsook op de familiebarbecue nu eens uitgebreid en gedetailleerd over de droogte kunnen hebben. ‘Droog, niet? Mijn gras is helemaal geel. En dat van jou? Nee, groen. Hoe doe je dat? Kan ik jaloers op zijn. Ik heb speciale mest. Kan ik dat ook kopen? Nee, meegenomen uit Duitsland. Je meent het. Serieus. Kan ik wat van je krijgen? Nee, op! Jammer. Ja, jammer voor je.