Vandaag gaat het over heet.

Hoe gezegend is een land waar het altijd koud is, ook als het warm is –‘Fris windje, toch, vind je niet?’ – ‘Ja, ik heb toch maar een vestje meegenomen, voor de zekerheid’ –‘Je moet echt in de zon zitten, in de schaduw is het te koud’ – ‘Bij mijn moeder ging altijd pas na haar verjaardag, 22 juni, de kachel uit’ – hoe gezegend zijn we dat we nu al weken elke ochtend onbekommerd en gedachteloos in de korte broek kunnen stappen en zo op de teenslippers als een eigentijdse Picasso naar buiten kunnen gaan, waar we zonder mankeren het grote blauw aantreffen, met in het midden de Provençaals

aandoende koperen ploert die onze zonnepanelen op het dak doen ratelen van plezier. ‘Heet hè, buurman, mij een beetje te.’ ‘Wat u zegt, wat u zegt. Ik ga weer gauw naar binnen.’