Vandaag gaat het over naaien.

In de euforie die ziende blind maakt heb ik er niets over gehoord of gelezen, maar mij bleven van de WK voetbalfinale vooral de close ups bij van de jankende Fransen die de laffe scheidsrechter wanhopig smekend, ja in het geval van de waardeloze spits Giroud zelfs biddend, vroegen om een strafschop toen de bal heel even de arm van een Kroaat raakte. Een overduidelijk geval van ‘aangeschoten hands’ zoals wij vroeger bij het straatvoetbal al wisten. Maar nee hoor, de video arbiter die knaagt aan alles wat sport sport maakt - you win some you lose some - scheet pullen en de scheids kakte mee. Godzijdank weet ik zeker dat de betreffende Franse spelers tot in lengte van dagen wakker zullen liggen van de beelden van hun kinderachtig gedrag die alle glorie en victorie blijvend zullen overschaduwen. Uiteindelijk straft zo elke dader zichzelf.