Vandaag gaat het over kamer.

Er is een groot tekort aan woonruimte in Nederland. De vraag naar de schuldigen stellen, is de oplossing vertragen. In de tussentijd komt het aan op de juiste moraal bij hen die bezitten ten opzichte van de bez

itlozen. Je zou van projectontwikkelaars mogen verwachten dat zij de schaarse stukjes nog beschikbare grond niet tot de uiterste rand toe volbouwen met zo klein mogelijke huisjes/appartementen op zo petieterig mogelijke kaveltjes. En dat alles voor de hoofdprijs want tja, waar mogelijkheden zijn dienen kansen te worden gepakt. Zou jij toch ook doen? Is toch ons goed recht? Dat is nou marktwerking. Maar vlak de burger zelf ook niet uit. Voor een ‘kamer’ van 12 vierkante meter worden in Amsterdam deze zomer aan (de ouders van) studenten huurprijzen gevraagd tot 800 euro per maand. Dat is geen kamerverhuur, dat is schaamteloze roverij, ten koste van de toekomst van de jongens en meisjes die onze toekomst zijn en nu gedwongen thuis blijven wonen met alle reisuren en gemis aan sociale contacten van dien. Het zij zo, zeggen de meesten, maak je niet druk.