Vandaag gaat het over vrij worstelen.

Ik heb grote bewondering voor de combinatie van fysieke souplesse en kracht waarmee professionele vrij worstelaars hun sport beoefenen. Dezer dagen is er meer vrij worstelen op televisie dan ooit. Elke dag zien wij mannen in de kracht van hun leven met elkaar in nooit ophoudende lijf-aan-lijf gevechten, sleurend en trekkend aan elk lichaamsdeel dat ze te pakken kunnen krijgen, duwend en slaand om de tegenstander fysiek in het nauw te drijven, als het moet met de koppen tegen elkaar, en als het niet anders kan met pittige grondgevechten er achteraan. Vreemd is het daarbij wel, dat ze tijdens en na elke confrontatie dat doen wat geen echte vrij worstelaar in zijn hoofd haalt: overdreven kinderachtig protesterend achterover vallen of plat blijven liggen en tegelijkertijd janken en mekkeren tegen de scheidsrechter. Het zijn dan ook wat dat betreft amateurs, die voetballers op het WK.