Vandaag gaat het over Volt.

Hoera! Er is Volt! ‘Frisse jongeren die hoera zeggen tegen Europa’, kopt de normaliter zo kritische en sacherijnige Volkskrant. En zie ze eens staan, zo super ongedwongen, vrolijk bij en met en aan elkaar, die twintigers van Volt Nederland, die jeugd die dik verdiend de spotlight krijgt met hun initiatief om voluit Ja te zeggen tegen Europa, en dus voluit Nee tegen het nationalisme. Zie die goeie koppen, want nog niet gespeend van verlegenheid. En ja, er straalt ‘geprivilegieerd klasse’ uit, dat wel, maar toch, laat het zo blijven, dat enthousiasme, dat geloof, ook als ze straks bij de Europese verkiezingen met hun Volt uit zeven landen de 25 zetels halen waarmee ze een eigen progressieve (‘dat is niet links en niet rechts, dat is afscheid van old school politics’) kunnen vormen. Het geld halen ze voorlopig op met partijcontributie en crowdfunding ( www.volteuropa.org). Steun ze! Leve Europa!