Vandaag gaat het over ogen.

Moet u eens opletten: bij steeds meer presentatoren en presentatrices op televisie bollen de ogen opvallend (en weinig aantrekkelijk) uit de kassen. Waardoor ze je aankijken alsof ze van de wereld zijn. Ik bedoel: van jouw wereld. Hoe boller ze bollen, hoe meer naar binnen gekeerd het overkomt. Alsof ze ons, hun publiek niet echt zien. Dat komt merkwaardigerwijs overeen met recent onderzoek dat aantoont dat we in Nederland in rap tempo bijziend worden. Zelfs kinderen moeten massaal aan de bril. Bijziend, dat blijf je je hele leven verkeerd denken, betekent juist niet dat je dichtbij, maar in de verte niet goed kunt zien. Bij wijze van spreken zet je je zelf zo op scherp dat de rest van de wereld vaag voor je wordt. Laat televisie nou net ‘ver kijken’ betekenen.