Vandaag gaat over apocalyps.

Vandaag gaat het over apocalyps. Het grootste probleem op aarde wordt relatief het minst besproken en beschreven. Met name niet door politici. Zij weten als geen ander dat je niet problemen moet aansnijden waarvoor zelfs geen begin van een oplossing is. Dat kost je de kop. Dus gaan we voorbij aan de overbevolking die de grond vormt waarop alle klimaat- en ruimteproblemen hun voeding vinden. En wijzen we manmoedig op onderzoeken die zeggen dat de aarde nog veel meer mensen kan herbergen en voeden. Of roepen we: Mars! En gelukkig, zeggen we tegen elkaar, zijn we hele goede dijkenbouwers. Kunnen we anderen helpen en meteen ook geld verdienen. Intussen vrezen steeds meer kritische denkers het gat tussen de wal en het schip. De meest cynische vermoeden dat onze leiders al lang weten dat het hopeloos is. Ze houden ons zo lang mogelijk zoet, in afwachting van de apocalyps. Waarna we met een klein aantal opnieuw kunnen beginnen.