Vandaag gaat het over uit eten.

In het petieterige Bloemendaal/Overveen zijn inmiddels 15 eetgelegenheden gevestigd. 15! En langs de kust van Bloemendaal/Zandvoort nog eens 37. In Haarlem, op fietsafstand, 150. Gewoonlijk willen jongeren in de openbare ruimte liever niet daar zijn waar ook de oudjes zijn. Denk aan klassieke concerten, busreizen, jeu de boules. Dus wat geeft jong en oud samen de zinderende zin om boven op elkaar in meestal te krappe ruimtes met slechte akoestiek op te harde stoelen aan te kleine tafeltjes voor de prijs van een volle AH-kar boodschappen een paar uur over niks of niet veel tegen elkaar aan te gaan zitten kletsen? En dat onder het dubieuze genot van gerechten die in keukens zijn klaargemaakt waar ze duizenden koks te kort komen terwijl we weten dat we daarbij te veel drinken om een blaastest te passeren? Wat is daar anno 2018 zo onweerstaanbaar gezellig aan? Moet dat niet eens worden onderzocht? Moeten wij niet grondig worden onderzocht?