Vandaag gaat het over parfum.

In het Zuid-Franse Grasse, vanwege de alom tegenwoordige lavendelvelden de parfumhoofdstad van de wereld geworden, zagen we de busladingen toeristen, voor wie zelfs met Chanel 5 geen redding mogelijk is, binnen gedreven worden in de geurkamers van het grote geld. Parfum. Wat een wonderlijke uiting van menselijke creativiteit. Je plukt wat bloemetjes in de wei, je zet ze in een vaasje, je vergeet ze water te geven, je ruikt dat het gaat geuren, en voor je het weet heb je ze gestampt, er wat alcohol bij gedaan, in een wonderlijk mooi flesje gestopt en woon je in een kasteel met bediening! Superslim vind ik hoe ze in die branche klaarblijkelijk de afspraak hebben gemaakt om hun peperdure tv-commercials voor elkaar te laten werken. Bij het eerste beeld weet je meteen: dit is te mooi om waar te zijn, dit is parfum. Dat licht, die muziek, die sfeer, die aankleding, die vrouw! Is het Dior, nee, Givenchy, of toch Chanel? Maakt niet uit joh, het is parfum. Leve de vlucht naar het luchtkasteel.