Vandaag gaat het over familie.

Grote, stoere vaders en intens moeie moeders hebben hun nakomelingen meegezeuld naar de Spaanse zuidkust waar het vijf graden kouder is dan in Nederland en wolken voor de zon de ergste verbranding tegen gaan. Ondanks dat houdt de Hollandse BV Familie bewonderenswaardig monter de moed er in. Hun blikken, handen en tassen zeggen: nu even alles voor de kinderen. Die profiteren met borden vol patat, ijs, sushi en taartjes van de buffetten. Het levert alles bijeen een ontspannen chaos op. Extra’s zijn de enkele verliefde, mooie jonge stellen (ze ogen verdwaald, ‘wilden we dit?’), de vele hoogzwangere moeders (‘straks kom je er voorlopig niet meer aan toe’) en de stille opa’s en oma’s aan het eind van de tafels (‘zullen we ze op sleeptouw nemen?’ c.q. ‘lief dat ze dit betalen’). Na een paar dagen komt het beoogde resultaat in beeld: Holland op z’n bruinst. Al geldt dat deze keer ook voor Katwijk aan Zee.