Vandaag gaat het over copyright.

Dit wordt mijn eerste mawovrij’tje zonder een foto zoals u die van mij bent gewend. Misschien heeft u het gelezen: archieven moeten tienduizenden euro’s betalen aan uitgeverijen die de rechten op oude foto’s blijken te hebben opgekocht. Laat dat nou net het soort foto’s zijn waarnaar ik op internet drie keer per week voor u op zoek ben. Ik kies voor oud en zwart-wit omdat dit de actualiteit van mijn tekst relativeert, omdat het bijzondere beelden oplevert en, ja dat ook, omdat ze rechtenvrij zijn. Leken te zijn. Nu dat in vele gevallen niet het geval blijkt te zijn, zal ik, om ernstige averij in het huishoudbudget te voorkomen, op zoek moeten naar iets anders. Daarom deze keer bij wijze van uitzondering een oude foto van deze auteur zelf. Weet ik tenminste zeker dat het auteursrecht daarop geen probleem is.