Vandaag gaat het over hersenspinsels.

In een ander bed dan het mijne droomde ik dat mijn vrouw en ik uitgenodigd waren op een grand diner van een chique Amerikaanse Rotary Club. Het feest werd gehouden in een schitterend restaurant aan het water. Ofschoon wij van harte welkom werden geheten en uitbundig gepresenteerd aan de tot in de haarvaten opgedofte dames en heren, besteedde niemand veel aandacht aan ons. Wij gingen dan ook maar aan de wandel langs de kade. Ineens was mijn vrouw zoek. Achter een ijzeren deur vond ik haar terug tegen de muur van een lange gang waarin de net nog zo nette dames en heren in wisselende samenstellingen en mate van ontkleding heftig tegen elkaar op stonden te rijen. Vrijen tegen het vleien, bedacht ik me. In haar prachtige jurk met bijpassende kousen en heels stond mijn vrouw er mooi, stil en bedremmeld, maar gelukkig nog ongeschonden bij. Hier speelden herinneringen aan een jaar in Amerika en flarden van bezoeken aan een Nederlands high society feest en een restaurant aan de Spaanse oostkust een raar spelletje met mijn ontheemde fantasie. Leve de volgende ochtend.