Vandaag gaat het over kok.

Waar ik ben, heeft de kok samen met zijn broer, de regelaar, buiten op het erf een overdekte, professionele pizza oven georganiseerd. Het hout van eigen grond brandt zich knallend naar 480 graden terwijl de kok zijn deeg met gulle hand en hoorbaar plezier overlaadt met verse heerlijkheden. Met een lange stok duwt hij het houtskool naar achteren om ruimte te maken op de gloeiend hete plaat waar de pizza’s in 2 minuten klaar zijn. Slurpend van genoegen werken we de stukken naar binnen en concluderen in het licht van de kristalheldere maansikkel: zo lekker was pizza nog nooit. Dezelfde kok verwent thuis een schare mensen die hulp behoeven met zijn niet aflatende steun en aandacht. Hij doet wat hij kan, terwijl hij piekert over de toestand in de wereld maar zich laat opvrolijken door een kleindochter die hem zegt: Opa, wat jullie problemen noemen vinden wij uitdagingen. De kok is in de ruimste zin des woord

een goed mens. Als schrijver registreer ik het. Als mens geniet ik er van.