Vandaag gaat het over privacy.

In de overbevolkte wereld waar we leven in overbevolkte buurten van overbevolkte steden in overbevolkte landen lijkt het er op dat onze natuurlijke zin voor privacy, voor afscherming van wat van mij is ten opzichte van dat wat van jou is, afneemt. In de US Senaat en Congres werd de grootste privacy roverhoofdman van onze tijd (die daarmee een zilvervloot van 35 miljard voor zichzelf heeft binnen gehaald) meer geprezen voor zijn oer-Ameri

kaanse ondernemerszin en slimheid dan dat hem het heilige vuur na aan de schenen werd gelegd. Mark, de zoethouder die misschien niet toevallig ‘suikerberg’ heet, mag verder. Ook van ons. Arjen heeft bakzeil gehaald met een magere 30.000 Bye Bye Facebook volgers en deze rubriek kreeg na de oproep van woensdag nul, ik herhaal nul, opzeggingen. Dat zou kunnen betekenen dat ik wel volgers heb, maar geen lezers, maar voor mijn eigen schrijvers bestwil hou ik het er op dat we van ons geliefde speeltje geen afstand kunnen doen. Zoals een vriend het mij zei: je verkoopt ook niet je auto omdat bewezen is dat de uitlaatgassen schadelijk zijn.