Vandaag gaat het over fuck.

Fucking gaaf joh, om daarover te schrijven. Geeft je een fucking goed gevoel. Dat je meedoet, meetelt, stoer bent. Ineens is zo’n woord er, in de rapper eerst, in de radioDJ al heel gauw, in de tv-presentator, in je kleinzoon ook. Allemaal in de kudde, zou Nietzsche schrijven. What the fuck, man! Hoezo? Weten ze wel dat ze allemaal voortdurend ‘neuk’ lopen te zeggen, ‘verneukte hel’ lopen te roepen? Hoezo? En als dat ‘neuk’ (wat toch al zo’n liederlijk woord is voor de nobele daad van het vrijen) nog niet lelijk genoeg is, doen we motherfucker, jij motherfucker zus, hij motherfucker zo, moederneuker dus. Gezellig. En zeiden ze nou nog fuck met de a van kat, zoals het hoort, maar nee hoor, lekker dom op z’n boerenfluitjes Hollands fuck roepen met de u van kut, ook zo’n woord trouwens dat schijnt te horen als je er bij wilt horen. Maar de mannelijke pendant (sic!), dat lid dat grofweg lul heet, dat horen we dan weer bijna nooit. Hoort blijkbaar niet. Vreemd allemaal. Voor mij dan.