Vandaag gaat het over haarlem.

Een vriend van mij maakt ‘Haarlem moet je zien’. Een pretentieloos wit boekje in zakformaat met feilloze pentekeningen van markante Haarlemse huizen, gebouwen, straten en pleinen, vergezeld van heldere, beknopte verklarende teksten. Doel van dit alles: Kijk Omhoog Sammy. Loop door deze mooie oud-Hollandse stad met het boekje in de hand en laat je verrassen door de vele prachtige details die je nooit hebt gezien, ook al woonde je er 70 jaar, zoals ik. Van het eerste boekje ‘Centrum’ verkocht Sak van den Boom er in no time 800. En terecht. Kleine prijs, grote klasse. Nu ligt er ‘Haarlem, de Buitenstad’, zo mogelijk met nog meer verrassingen. En aan een volgende editie wordt gewerkt. Zo brengt hij heel monumentaal Haarlem in beeld. Ik maak er graag een beetje reclame voor, want je zou al die andere mooie Hollandse steden zo’n pentekenaar toewensen. www.boekhandeldevries.nl