Vandaag gaat het over veiligheid.

Onze grote liberale leider blijft er maar op hameren dat onze veiligheid digitaal wordt bedreigd. Zo erg, dat zijn taalgebruik zelf op menigeen als een bedreiging over komt. Ook mij liet de stroom aan voors en tegens inzake het laatste referendum aller tijden – over de sleepwet - niet onberoerd. In de jaren negentig publiceerde ik ooit een ‘oranje’ boekje getiteld ‘Het failliet van de politiek’. Was dat, vraag ik me nu enigszins benauwd af, vroeg genoeg om niet digitaal vereeuwigd te zijn? Ik hoop het maar. En o wee, zonder veel nadenken publiceerde ik nog zeer onlangs twee mawovrij’tjes over ‘anarchist’ en ‘revolutie’. En dat nog wel op Facebook. Zo wordt mijn veiligheid nu door twee Mark’en tegelijk bedreigd: de Rutte en de Zuckerberg. En brengt ook dit stukje mij alweer verder in gevaar. Wilt u het na lezing weggooien aub?