Vandaag gaat het over anarchist.

Anarchisten zijn mensen die streven naar, of hopen op een samenleving zonder hogere macht of autoriteit. Het is onhaalbaar, maar daarmee nog niet onwettig. Tegen de politie agente die naast me in de auto kwam zitten om me te vragen ‘Waarom hebben wij onze riem niet vast?’ zei ik: ’Dat wil u niet weten.’ ‘Ja, toch,’ zei ze beslist. ‘Ik ben anarchist,' zei ik. Ze vloog de auto uit! En kwam terug met een grote mannelijke collega die zei: ‘Mag ik weten wat u daar net tegen mijn collegaatje zei? U heeft haar aan het schrikken gemaakt.’ ‘Ik zei: ik ben anarchist,’ zei ik. ‘En wat mag dat dan wel betekenen?’ ‘Hoezo?’ ‘Zij meende te horen dat u terrorist zei.’ ‘Dat komt omdat ze het woord anarchist niet kent. Een kwestie van de klepel en de klok,’ zei ik. Hij keek me niet begrijpend aan en overhandigde de bekeuring.