Vandaag gaat het over mooi.

Een Zwitserse alpenweide in de zon, met vredige koeien in het romige gras, dat vinden de meesten van ons mooi. Datzelfde geldt voor een goudgele maan aan een nachtblauwe hemel boven het eeuwenoude dak van een Provençaalse mas. En een glinsterende neuspiercing of een nekhoge tattoo dan? Is dat mooi? Of is dat mode? Mode is lang niet altijd mooi. Maar wordt wel mooi gevonden. Onze ogen houden van wat onze geest ons vertelt. Het model showt de nieuwste mode en we juichen om de kleren van de keizer. Voor de spiegel genieten we ineens weer van het hardgroene broekpak met wijde pijpen (want ‘de jaren tachtig zijn terug!’), van onze door een zuidwester storm geteisterde haardracht, van de baard die op kantoor niet mag ontbreken en van de tattoo die de wereld vertelt wie we zijn. Godzijdank, zuchten we tegen onze selfie, ik ben in de mode. Dat maakt me modern, dat maakt me mooi.