Vandaag gaat het over zonnepanelen.

Zijn wij niet eigenlijk wandelende zonnepanelen? Wentelen wij ons niet dagelijks van oost naar zuid naar west om daar waar mogelijk de kosmische warmte op te vangen die ons koestert en energie geeft? 'Lekker zonnetje', zeggen we dan tegen elkaar, met het Hollands understatement waarmee we wereldberoemd zouden zijn als de wereld Hollands sprak. Dat 'zonnetje' is de bron van de energie waarnaar we constant in en buiten onze omgeving op zoek zijn. Vliegen is dan onze gedroomde manier om op fossiele brandstof eindeloos heen en weer te reizen naar meer zon, weg van onze kille wolkendagen, maar toch steeds weer ontdekkend dat the grass uiteindelijk always elsewhere greener is. 'We vliegen met z'n allen de wereld naar de kloten,' zei Youp van 't Hek bij wijze van Nieuwjaarswens. En ik noem de bitcoin die naar verluidt met zijn 'blockchain'-methode nu al meer elektra slurpt dan heel het land in een jaar. Alleen maar omdat we met alle energie die in ons is gelukkig, want rijk willen worden. Liefst slapend, ergens op een strandstoel, meedraaiend met de zon.