Vandaag gaat het over tussentijd.

De commercie en de media willen ons met alle geweld naar het meubelpaleis, naar de attractie, de voorstelling, het evenement, de autoshowroom hebben. Maar als we slim zijn doen we even niets. Als we verstandig zijn, slapen we uit en zitten we stil en profiteren we optimaal van de tussentijd, die heerlijke, wonderlijke dagen van 26 tot en met 31 december dat de kerstvoorraad nog niet op is, dat de nieuwe voornemens nog de immer goede raad van Youp behoeven en dat de gure wind die in de aanhoudende donkerte kale takken slaat ons wijst op ons eigen licht: rustige gezamenlijkheid, een traag gesprek, een luisterend oor, een half gelezen boek, een wandeling door de kamer, een zachte radiostem die rept van vergankelijkheid, een weloverwogen verschuiven van stoel naar bank naar bad en bed en terug, dit alles slechts onderbroken door de zoektocht naar de juiste zorgverzekering. Dat dan weer wel.