Vandaag gaat het over wondere wereld.

Vanavond wordt op televisie Chriet Titulaer herdacht, de dit jaar overleden Limburger die ons jarenlang de toekomst van de technologie voorspelde onder de noemer 'De Wondere Wereld.' Chriet had zijn tuinkabouterbaard en extreem zachte geh daarbij enorm mee. Als hij de idiote gedachte opperde dat we ooit met z'n allen op de fiets zouden zitten te telefoneren kon je hem vanwege zijn uiterlijk en uitspraak gemakkelijk niet al te serieus nemen. 'Ja, leuk Chriet, echt gehrappiggeh.' Vanavond kunnen we zien hoe wonderlijk veel van zijn voorspellingen inmiddels werkelijkheid zijn. Sterker, de voorspelling voor 2018 is dat we de narcistische gerichtheid op het eigene van sociale media en onze verslaving aan de iPhone steeds duidelijker niet als een wonder maar als een probleem zullen gaan zien. Dat wordt tijd. Gemiddeld raakt de gebruiker zijn iPhone per dag 5760 keer aan. Dat is inclusief de slaapuren. In wakkere staat betekent dat 6 keer per minuut. Ook die voorspelling had Chriet goed: een wondere wereld.