Vandaag gaat het over verbinding.

De jonge kopers van ons huis zijn katholiek. Zo katholiek, dat ze elke zondag naar de mis gaan in de Basilique van het stadje Saint-Maximin-la-Sainte-Baume. Dat is nog eens wat anders dan Nootdorp. Of Lisse. Ze hebben tegenslag in de privésfeer

. Ik ga mee naar de mis. Samen zijn, samen zingen. Je hoeft niet te geloven. Als het maar goed doet, kracht geeft. Daarna eten we in mijn oude, straks hun nieuwe huis de meegebrachte lunch. Zeg maar gerust diner. Lasagna, veel soorten Franse kaas met grof bruin brood dat Viking heet, rose, witte en rode wijn tijdens, ijs, koek en chocolade toe. Er wordt weinig gezegd. Een volle mond praat niet, die proeft, vinden de Fransen. Daarna barst het los. Over het leven, mijn verleden, hun vooruitzichten. Dochters Augustine en Mathilde hurken bij de haard en spelen. Buiten smelt de laatste sneeuw. In Nederland valt een pak. Votre vol a Amsterdam peut être annulé, mailmeldt Air France. Ik kan niet weg. Ik blijf nog even.