Vandaag gaat het over keuzes.

Het NPO Radio 1 Journaal opende vanmorgen met de dood van Charles Manson, een compleet geschifte massakiller van vijftig jaar geleden! Pas daarna kwam het nieuws dat in het land waarvan wij economisch volledig afhankelijk zijn en aan het touwtje waarvan heel Europa hangt, Duitsland, de kabinetsformatie jammerlijk is mislukt. Het is maar wat je belangrijk vindt. Steeds vaker kijken wij ontsteld toe hoe ons geliefde Acht Uur Journaal wordt gevuld met moordenaars, oplichters en seksverslaafden. De rechtbankverslaggevers doen overwerk. Wat eerst een race om de kijkcijfers was geworden, lijkt nu een verslaving aan sensatie te zijn. Waarom? Jullie zijn RTL niet! Jullie worden gesubsidieerd, jullie kostje is gekocht. Hou op met de wandaders in de schijnwerpers te zetten waar het ze om te doen is. Geef ze wat ze toekomt: doodse stilte. In het hetzelfde nieuws was de landelijke actie van de wijkverpleegkundigen om aandacht te vragen voor hun onhoudbare situatie op de laatste plaats gezet, nog net voor het weer. Dat weer zei: duister en somber vandaag. Zo is het.