Vandaag gaat het over muziek.

Het is zaterdagmorgen. De Volkskrant wacht in stukken uiteen op tafel, de radio speelt een etude van Chopin. Ik schrijf: de radio speelt omdat in de brievenbus onder de VK een brochure lag van de 'Steinway & Sons Spirio - de ultieme zelf spelende vleugel'. Citaat: 'Deze vleugel reproduceert opnames van 's werelds beste pianisten zoals Horowitz, Lang Lang en Billy Joel tot ongeëvenaarde nauwkeurigheid (het lelijke Nederlands is van Steinway, niet van mij, FT) en geeft zo de prestaties en emoties van meester

pianisten een op een weer.' Heeft u 'm? Je knauwt je croissantje en de piano speelt. Je serveert de drankjes op je verjaardag en de dansende toetsen van de piano maken van je salon een concertzaal. Sterker, je gaat achter je vleugel zitten en speelt, tot stomme verbazing van je gasten, de sterren van de hemel. Geintje! Nooit meer in weer en wind door duister Amsterdam naar het Concertgebouw. Geen jaren zestig truien meer naast je op de te krappe stoeltjes. Meer dan 2000 uitvoeringen in eigen huis. En, o ja, je kunt er nog zelf op spelen ook. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van. Zelfs de prijs wordt in de brochure vermeld: € 105.950.000. Rennen!