Vandaag gaat het over verjaardag.

Ik droomde dat ik tachtig werd. Mijn omgeving had een surprise party voor me georganiseerd die me volkomen verraste. Ik zat in het midden van een grote zaal die vrij steil omlaag liep. Ik zat er in m'n eentje. Vele rijen boven me zaten vrienden en familie bij elkaar. Een tweede pluk zat beneden, vlak voor het podium waarop mijn broer Jan een speech hield. Na elke zin was er luid geklap en gejuich en keken de gasten lachend omhoog naar me om, maar ik verstond er niets van. Drie mannen die ik niet kende gingen vlak voor me staan en belemmerden mijn uitzicht. Ik moest ze met mijn stok verjagen terwijl beneden luid 'Lang zal hij leven' werd ingezet. Daarmee eindigde de droom. Ik hoop niet dat het over tien jaar zo zal gaan. Liever heb ik een di

neetje thuis met omlijsting van een jonge zangeres die tegen betaling 'I love you dearly' zingt. Zoiets.