Vandaag gaat het over gender neutraal.

We mogen niet meer doen wat we eeuwen hebben gedaan: de problemen met transgenders bagatelliseren en het bestaan van mensen die niet eenduidig dame of heer zijn, ontkennen. Maar om nou het aloude ' goedenavond dames en heren, wij naderen halte Dam' te veranderen in 'Hallo allemaal' zoals Amsterdam wil gaan doen... Ik word niet graag vereenzelvigd met 'allemaal' en volgens mij geldt dat voor Amsterdammers in versterkte mate. En als het dan toch moet, geef mij dan maar het wat minder popie-jopie-achtige 'Dag iedereen'. Overigens heb ik van de gender

neutrale toiletplannen van de gemeente Utrecht niets meer vernomen. Heren zouden daar naar believen voortaan de dames wc's mogen bezoeken en de dames die van de heren. Zeker, de dames hoeven minder lang in de rij te staan, maar voor het overige zie ik voor hen geen voordeel (ik kan niet voor mij als heer spreken, want: geen ervaring met publieke damestoiletten). Tot slot en ten overvloede: gezegend het land dat zich met kwesties als deze kan bezighouden.