Vandaag gaat het over ex.

Hoe zou het met de Obama's gaan. Met onze geliefde, bewonderde Barack en Michelle? Hoe is het om na acht jaar de leider van de wereld te zijn geweest die drieduizend dagen en nachten van minuut tot minuut zag gepland en gevuld, terug te gaan naar de heer en mevrouw B. Obama, 2581 Green Street, Chicago, Illin

ois? Ga je dan elke ochtend op je fietsje brood halen? Zouden ze samen gebogen zitten aan de keukentafel boven het briefje voor de supermarkt? Wat doet het met je geest als ineens je woorden niet verder komen dan de deur in plaats van dat ze miljoenen deuren openen? (Nou ja, even los van de duurbetaalde speeches dan). En hoe moeten ze zich voelen nu een ongelikte beer van duister allooi alles in het werk stelt om de legacy waar ze 100 maanden lang zo hard aan hebben gewerkt zo snel mogelijk af te breken? Ik vraag het me af. Ik mis ze. Ik vraag me af hoe het met ze gaat. En waarom we zo weinig tot niks van ze horen. Een open brief, een pamflet, een vlammende rede, van mijn part een serie tweets, iets om de kracht van hun geest en persoonlijkheid niet zo maar te laten verdampen, juist nu we die zo nodig hebben. Waarom niet? Waarom die stilte? Hoort dat? Wie kan me dat vertellen?