Vandaag gaat het over Dagobert Duck.

Mijn kleinzoon van 8 spelt alle verhalen over de steenrijke heer Dagobert

Duck en kent ze uit z’n hoofd. Ons vakantiehuis in de Provence staat te koop. Er meldde zich een zeer geïnteresseerd Russisch stel dat cash wilde betalen. Dat zijn een heleboel roebels tegen de huidige koers. Als de koop doorging, vertelde ik mijn kleinzoon, zou ik de zakken met roebels achter in de auto gooien, naar Nederland rijden en de verleidelijke inhoud uitstorten in de voorkamer zodat we er met z’n tweeën in konden gaan zwemmen. Just like Dagobert! Je had z’n gezicht moeten zien. Dat leek ‘m wel wat, al is hij inmiddels wijs genoeg om meteen ook onraad te ruiken. Zo van, maar dat gaat dus niet echt gebeuren. En zo was het, jammer genoeg voor hem (ons). De dagelijkse werkelijkheid schrijft voor dat wij niet graag zwarte roebels als betaling hebben en dat de Russen uiteindelijk ook niet gingen kopen. Ze prefereerden een Provençaalse pastorie!