Vandaag gaat het over de ziekte van zou.

Neem een dagje nieuwsmedia tot je en registreer hoeveel problemen onze maatschappij weet te definiëren, hoeveel onderzoek daar naar wordt gedaan en hoeveel oplossingen daarvoor worden aangedragen in de vorm van de ziekte van zou. Ambtenaren veel vaker ziek dan verpleegkundigen. Daar zou eens scherp naar gekeken moeten worden. Volgende. Italië overstroomt met vluchtelingen. Daar zou Europa aan moeten bijdragen. Volgende. Leegloop in de winkelstraten. Dat zou tegen gegaan moeten worden. Volgende. Toename van huiselijk geweld door stress. Dat zou niet moeten worden getolereerd. Volgende. Europees Parlement nog altijd in Brussel en Straatsburg. Daar zou toch een eind aan moeten komen. Volgende. Na decennia nog altijd te weinig blauw op straat. Dat zou nu eindelijk eens moeten verbeteren. Volgende. Bewoners lijden onder lawaai van windmolens. Daar zou vooraf beter over nagedacht moeten zijn. Zou, zou, zou, en dat in een eindeloze carrousel, waarin jaar na jaar dezelfde ‘problematieken’ terugkomen. Onderzoekers tevreden, aandachtkrijgers tevreden, mediaproducenten tevreden. En ja, zelfs wij nieuwsconsumenten tevreden. Want, liever geen resultaat dan geen nieuws. En zo blijven we met z’n allen gezellig rondom onze problemen geschaard zitten. Volgende graag.