Vandaag gaat het over woede.

Geregeld krijg ik reacties van mensen op deze stukjes die zich zorgen maken over mijn staat van zijn en staat van geest. Soms bellen ze mijn vrouw en vragen haar omzichtig 'of het wel goed met me gaat'. Vooral als ik me in een stukje woedend of op z'n minst pissig heb uitgelaten over zoveel onrecht, domheid en kwaadwilligheid in de wereld, is men bezorgd. Ook zorgen mijn geletterde aanvallen van melancholie geregeld voor reacties als: 'Wil je soms dood?' Veel dank daarvoor. Het tekent de band met mijn lezers dat ze blijven proberen mij op het rechte spoor te houden, zodat het nog lang maandag, woensdag en vrijdag wordt. Overigens, weest u gerust. Mijn schrijven is niet een op een mijn leven. Ook na een woedend of droevig stukje kan ik gezellig met mijn vrouw winkelen of vrolijk met de kleinkinderen stoeien. Wie schrijft, die blijft.