Vandaag gaat het over webcam.

Als je radio luistert op je I-p

ad kan je 'm op webcam zetten en live meekijken in de studio. Dat is geen goed idee van de radio. Een kind kan je vertellen dat het de verbeelding is die je leven maakt. Radio is bij uitstek het medium waar de stem van de presentator/trice en de sfeer daaromheen je verbeelding voedt. Hoe meer je van hem of haar ziet, op foto's op internet of erger, via de vaste camera in de veelal rommelige en sfeerloze studio, hoe meer het je oog is dat bepaalt wat je ervaart in plaats van je ziel. Komt nog bij dat het slechte beelden zijn vanuit bewegingloze standpunten. We zijn het veel beter gewend. Last but not least, ook al zit je als presentator vier uur te presenteren, het vertrouwde neuspeuteren, kruis krabben of giechelen met de technicus tijdens het Requiem van Mozart is er niet meer bij. Big Brother in de vorm van tienduizenden kritische Hollandse radiokijkers is watching you. Dus NPO Radio, sluit de gordijnen en laat uw stem horen.