Vandaag gaat het over croman.

Ze zeggen dat in Europa alles tien jaar later gebeurt dan in Amerika. Een decade geleden waaide door de VS een golf van expectation en change, gedragen door de onweerstaanbare kracht van de hoop op vernieuwing, verpersoonlijkt in Obama. Hij was de eerste croman: jong, nieuw, ambitieus, serieus, erudiet en wilskrachtig. Een croman is een leider die onafhankelijkheid uitstraalt, rust en overtuigingskracht. Een croman komt ogenschijnlijk uit het niets, maar is precies op tijd om een nieuwe deur te openen in het donkere huis van deze eeuw. Bij ons wil Jesse Klaver graag de croman worden. In Frankrijk is hij er al. Met misschien wel als belangrijkste extra dat hij zo origineel en standvastig getrouwd is met haar die zijn moeder had kunnen zijn. Daarmee is Frankrijks

nieuwe president het lievelingskind van talloze vrouwen.